ГоловнаПолітика

Стрєлков поскаржився, що в армії ДНР мало добровольців

Стрєлков назвав терористів "маленькою групою добровольців", яка протистоїть усій українській армії

Розчарований небажанням жителів Донбасу воювати за самопроголошену республіку "ДНР" співробітник ГРУ РФ Ігор Стрєлков зачитав звернення до жителів Донецької області.

"Уже більш ніж місяць як ми, маленька група добровольців з Росії й України, дослухавшись до закликів про допомогу,.. прибули сюди й у збройній боротьбі протистоїмо всій українській армії", - говорить Стрєлков.

У своїй заяві він зазначає, що за минулий місяць багато разів чув "відчайдушний заклик" із проханням дати зброю, пише УНІАН.

"Зважаючи на цей заклик, ми здобули зброю. Захопили на складах, відібрали в українських військових і міліції, купили у підпільних торговців за немислимі гроші. І ось тепер зброя в нас є. Вона не в глибокому тилу - не в Донецьку, Луганську чи Макіївці, не в Шахтарську чи Антрациті. Вона на передовому рубежі оборони - в оточеному місті Слов'янську, Краматорську, Костянтинівці", - каже він.

Стрєлков зазначає, що настав момент, коли кожен донеччанин може приїхати й отримати у свої руки зброю. При цьому добровольців майже немає.

"У Слов'янську - 120 тисяч населення, удвічі більше в Краматорську. Усього в Донецькій області проживати 4,5 мільйона осіб... Але зізнаюся чесно, ніяк не очікував, що на всю область не знайдеться і тисячі чоловіків, здатних ризикувати життям... на передовій лінії, де реально щодня стріляють", - говорить Стрєлков.

"Мені ще у Криму доводилося слухати розповіді про те, що коли шахтарі піднімуться, вони всіх порвуть голими руками", - додає ватажок терористів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram