ГоловнаПолітика

Біля Краматорська загинули 6 військовослужбовців

Колону обстріляли із засідки

Біля Краматорська загинули 6 військовослужбовців

Унаслідок атаки терористів біля Краматорська (Донецька область) загинуло шестеро військовослужбовців.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

"Сьогодні, 13 травня, близько 13:00 на околиці села Жовтневе Слов'янського району, за 20 км від Краматорська, під час руху колона однієї з військових частин ЗС України була цинічно і підступно обстріляна із засідки. Терористи атакували українських десантників із гранатометів, вели щільний прицільний вогонь зі стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

У Міноборони зазначили, що понад 30 нападників прибули заздалегідь і розташувалися вздовж річки у кущах.

"Перший постріл терористів із гранатомета влучив у двигун другого з БТРів, який підійшов до мосту. Пролунав вибух. Другий БТР намагався проштовхнути пошкоджену бойову машину, яка зайнялася, подалі від села. Військовослужбовці прийняли бій", - наголошено в повідомленні.

Після першого залпу терористів із важкої зброї загинули двоє військовослужбовців, ще троє були поранені.

"Усього внаслідок тривалої сутички загинули 6 військовослужбовців Збройних сил України. 8 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Один тяжкопоранений. Усіх поранених і загиблих евакуйовано", - підсумували в Міноборони.

Нагадаємо, раніше під час антитерористичної операції українська армія втратила 9 бійців. Загиблі є і в Нацгвардії, і в інших підрозділах МВС, які беруть участь в АТО.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram