ГоловнаПолітика

Росія попередила Україну про наслідки посягання на її власність

Кримська самопроголошена влада вважає, що у України не може бути до Криму жодних майнових претензій

Росія попередила Україну про наслідки посягання на її власність
Фото: Макс Левин

Посягання української влади на російську власність розцінюватимуться як грубе порушення міжнародного права, тому що Москва залишає за собою право вжити співмірні заходи.

Про це заявили в департаменті інформації і друку МЗС Росії.

"Будь-які посягання української влади на російську власність, у тому числі за кордоном, будемо розцінювати як грубе порушення міжнародного права і принципу державного суверенітету. Звісно, в цьому випадку ми залишаємо за собою право вжити адекватні й співмірні контрзаходи", - йдеться в коментарі МЗС РФ щодо майнових претензій України до Росії та Криму.

Окрім того, про те, що у України не може бути до Криму жодних майнових претензій, заявив голова розпущеного парламенту Криму Володимир Константинов.

"За останні 22 роки в Крим нічого не вкладено, абсолютно нічого. Все звідси викачувалося в центральний бюджет. Давайте перерахуємо об'єкти, побудовані в Криму за останні 20 років? Їх дуже небагато", - цитує Константинова прес-служба парламенту Криму.

"Таке було ставлення до Криму всі ці роки. Криму не вірили, Криму не довіряли, Крим завжди підозрювали, завжди було приниження. Все робилося за залишковим принципом, тому жодних претензій до майна бути не може", - сказав Константинов.

У свою чергу українське МЗС вважає, що дії Російської Федерації в Криму повинні бути кваліфіковані як акт агресії.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада Криму проголосила півострів незалежною суверенною державою з особливим статусом Севастополя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram