ГоловнаПолітика

До ситуації в Криму може бути причетний Медведчук, - ЗМІ

У заяві "Українського вибору" говориться, що рух виступає за "цілісну, єдину Українську державу"

До ситуації в Криму може бути причетний Медведчук, - ЗМІ
Фото: http://molbuk.ua

Глава Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук зараз перебуває в Криму і може бути причетний до ситуації в Кримській автономії.

Про це повідомляє УНІАН  з посиланням на інформоване джерело в правоохоронних органах АРК.

Водночас, у прес-службі "Українського вибору" повідомили, що не можуть підтвердити або спростувати цю інформацію, пославшись на "технічні проблеми" і відсутність зв'язку з Медведчуком.

Тим часом, на офіційному веб-сайті "Українського вибору" в повідомленні, опублікованому від імені Президії територіальної ради "Українського вибору" в Криму від 27 лютого, йдеться, що рух виступає за "цілісну, єдину Українську державу, з широкими економічними та соціально-культурними повноваженнями Автономії".

"Сьогодні основне наше завдання в містах, районах і селищах - це надання допомоги органам місцевого самоврядування та органам місцевої державної влади у забезпеченні збереження власності, недопущення провокацій, розпалювання сепаратистських настроїв, порушень громадського порядку", - зазначають в організації.

Нагадаємо, новим прем'єром Криму вибрали лідера партії "Російської єдності" Сергія Аксьонова.

В.о. президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов призначив Сергія Куніцина постійним представником президента в АРК.

Як повідомляли, вранці 27 лютого в Сімферополі невідомі захопили парламент і уряд автономії і встановили на будівлях російські прапори. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "теракт".

Близько півтисячі людей із прапорами Росії та Криму біля парламенту вимагали призначити референдум про державну приналежність автономної республіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram