ГоловнаПолітика

Рада декриміналізувала статтю, за якою засуджено Тимошенко

Адвокат екс-прем'єра незадоволений ухваленою постановою: вона вимагає згоди Януковича

Верховна Рада України розглядає поправки до Кримінального кодексу, що передбачають декриміналізцію статей старого КК, що дістався з часів Радянського Союзу, і узгодження їх із міжнародними нормами.

Про це повідомляє кореспондент

LB.ua. За проголосували 310 нардепів.

Поправки, зокрема, стосуються декриміналізації кількох статей, зокрема тієї, за якою засуджено екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.

Після ухвалення законопроекту, запропонованого депутатом Андрієм Кожем'якіним, депутати в залі почали скандувати "Юлі - волю".

Для набуття  законопроектом чинності протягом 15 днів його має підписати президент. Закон також набуває чинності через 15 днів після ухвалення і без підпису, але в такому разі голова держави має право накласти вето.

Про це в ексклюзивному коментарі заявив адвокат Юлії Тимошенко Сергій Власенко.

"Якщо президент застосує право вето, знадобиться 300 голосів для його скасування. Але чи будуть ці 300 голосів - питання", - заявив Власенко.

За власною інформацією LB.ua, у середовищі опозиції голосування сприйняли вкрай неоднозначно. За словами соратників Тимошенко, існували інші проекти постанови, "що дозволяють уже завтра звільнити її фізично, без жодної згоди Януковича". Чому замість них було внесено і проголосовано саме такий варіант закону, зараз не уточнюють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram