ГоловнаПолітика

Лукаш: опозиція не хоче повернення до Конституції-2004

Бажання повернути Конституцію-2004 є, а тексту цього законопроекту у Верховній Раді немає, заявила в.о. міністра

Лукаш: опозиція не хоче повернення до Конституції-2004
Елена Лукаш

Опозиція сама не бажає повернення Конституції зразка 2004 року, що передбачає парламентсько-президентську форму правління.

Про це заявила виконуюча обов'язки міністра юстиції Олена Лукаш, пише "Інтерфакс-Україна".

В.о. міністра нагадала, що повернення до Конституції 2004 року сьогодні є основною вимогою опозиційних політиків.

"Але ми не бачимо підписів опозиційних депутатів під текстом Конституції-2004. Не існує такого законопроекту, зареєстрованого у Верховній Раді. Це - парадокс. Бажання повернути Конституцію-2004 є, а тексту цього законопроекту з підписами депутатів у Верховній Раді немає", - повідомила вона.

Лукаш пояснює це тим, що опозиційні політики "прекрасно знають і розуміють зміст Конституції-2004".

"У її нормах йдеться про перерозподіл повноважень у владному трикутнику "президент-парламент-уряд". Ніяких змін, які стосуються життя, безпеки, прав і свобод громадян Конституція-2004 не містить. Не для того вона писалася і приймалася. Але містить Конституція-2004 інші норми, які, безумовно, позначаться на житті та діяльності українців", - пояснила вона.

Вона особливо підкреслила, що в прикінцевих і перехідних положеннях Конституції-2004 має бути вирішено питання, коли будуть відбуватися вибори президента, вибори до парламенту, вибори до місцевих рад усіх рівнів.

"Ніяких норм про дострокові вибори президента або "перезавантаження влади" Конституція-2004 не містить. І на ці питання в опозиції відповіді немає. Немає і не буде. І в парламенті не з'явиться законопроект, який повторює зміст Конституції-2004 з підписами опозиціонерів. Тому що вони, на відміну від тих, хто їм вірить, розуміють, що саме вони повинні підписати. Розуміють і не підписують. А ми чекаємо", - наголосила Лукаш.

Нагадаємо, голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк закликав партнерів по опозиції у Верховній Раді підтримати 150 підписами текст Конституції 2004 року для термінового внесення його на голосування до парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram