ГоловнаПолітика

Комендант КМДА Карась: штурм і стрілянина в МінАПК почалися через міліцейську провокацію

За словами "свободівця", в будівлі міністерства перебувало близько 15 активістів "Спільної справи"

Комендант КМДА Карась: штурм і стрілянина в МінАПК почалися через міліцейську провокацію
Фото: Олександр Рудоманов

Сутички і стрілянина під час звільнення активістами "Спільної справи" Міністерства агрополітики сталися через провокації міліції.

Таку думку в інтерв'ю LB.ua висловив один з комендантів захопленої активістами Київради, член київського комітету ВО "Свобода" Євген Карась. Він зазначив, що особисто його не було біля МінАПК під час цих подій, але він "вислухав усі сторони і зрозумів, що там відбулася провокація".

"Усі розуміли, що можливі провокації, що не повинно бути жодних бійок. Активісти "Спільної справи" сказали, що їх ніхто не попередив про рішення Майдану звільнити МінАПК, хоча їх попередили ще напередодні, просили виселитись. Сказали, що почекають, поки прийде ще якесь керівництво. І от всі стоять, чекають на керівництво, нібито всі одне одного розуміють і не мають ніяких претензій. І тут ці вазони летять, починається сутичка. Швидше за все, над цією провокацією добре попрацювали менти - ті ж самі "сємьорочніки", ми у них знаходили дуже багато SMS, які стосувались "Спільної справи", - зазначив Карась і додав, що в МінАПК активістів "Спільної справи" було "зовсім небагато, буквально осіб 15".

Нагадаємо, 24 січня будівлю Мінагрополітики захопили активісти руху "Спільна справа". 29 січня в результаті переговорів між представниками Майдану та руху "Спільна справа" була досягнута домовленість про звільнення останніми будівлі Мінагрополітики в центрі Києва, однак звільнення не обійшлося без сутичок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram