ГоловнаПолітика

Активістів викрадають підлеглі Захарченка, - комендант КМДА Карась

На активістів у Херсоні напали бійці "ескадрону смерті", вважає "свободівець"

Активістів викрадають підлеглі Захарченка, - комендант КМДА Карась
Евгений Карась
Фото: Олександр Рудоманов

Один з комендантів захопленої активістами Київради, член київського комітету ВО "Свобода" Євген Карась заявив, що активістів біля Майдану відловлюють саме міліціонери.

Як розповів він у інтерв'ю LB.ua, активісти змогли спіймати і допитати міліцейську спецгрупу - елітний "ескадрон смерті". Саме через це, на думку Карася, МВС оголосило його в розшук.

"Це ті, хто нападав на наших активістів минулої весни, хто зараз слідкує за активістами і вивозить їх у ліс на допити. Це сьомий відділ МВС плюс бійці антитерористичного підрозділу. В групі, яку впіймали на Майдані , було два співробітники сьомого відділу і один - з антитерору. На Майдані вони займались тим, що слідкували за активістами на Грушевського. Загалом в групі було людей 10, в тому числі і жінки. Але активістам охорони вдалося зловити лише трьох. Ще намагались затримати четвертого, але він втік", - повідомив Карась.

Після цього, за словами "свободівця", активісти допитали спійманих міліціонерів.

"Розказали, що вони ведуть спостереження за машинами, які приїздять на Майдан, слідкують за активістами. Інколи самі когось хапають, інколи передають інформацію, кого і де менти мають запакувати. А ще інші зловлені менти, не з Києва, розказали, що на Майдані групи з сьомого відділу працюють позмінно. Кожна група має три зміни на добу по 16 людей , під час форс-мажорних обставин мобілізуються всі. На групу 4 автомобілі. Квартируються під Києвом - в корпусах чи то якоїсь академії, чи то якогось факультету... Живуть автономно від інших підрозділів міліції. Інші менти про них знають взагалі дуже мало", - зазначив Карась.

"Ми встановили найголовніше - що є така бойова група, що вона викрадає і б`є активістів, і що це підлеглі Захарченка, а не якісь там ФСБшники. І такі групи працюють по всій Україні - саме "сємьорочніки" напали на активістів у Херсоні. До речі, наскільки мені відомо, це був уже не перший випадок у Херсоні, просто цього разу хлопці захищались", - підкреслив "свободівець".

Крім того, Карась зазначив, що активісти ловили такі міліцейські групи неодноразово, і це виявилося ефективним - викрадення активістів припинилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram