ГоловнаПолітика

США не дадуть грошей Україні без реформ

В першу чергу йдеться про політреформу

Заступник секретаря Держдепартаменту США Вікторія Нуланд заявила, що фінансова допомога з боку Штатів і ЄС буде надана Україні лише після зобов'язання провести реформи.

Про це вона сказала на брифінгу.

"Ніхто не збирається надавати економічну підтримку Україні з боку США або з боку МВФ, або ж Європи, якщо Україна залишатиметься нереформованою", - сказала Нуланд.

Серед завдань України Нуланд назвала вирішення політичного конфлікту, повагу прав людини, політреформу, формування Кабміну.

Вона додала, що США вели переговори з Росією щодо ситуації в Україні, і загальна позиція була такою, що і США, і Росія, і Європа зацікавлені в демократичній Україні.

Нуланд також вітала готовність президента Віктора Януковича продовжувати переговори з опозицією.

"Я задоволена тим, що президент Янукович зробив чітку заяву, що він продовжить діалог з опозиційними лідерами", - сказала вона.

Вона зазначила, що США зацікавлені підтримувати в Україні всіх ключових гравців, які хочуть реалізувати конституційну реформу.

У зв'язку з цим, за її словами, конституційна реформа є досить необхідною для створення уряду національної єдності, до якого буде довіра з боку всіх міжнародних партнерів і який має відновити економічне процвітання та гарантувати безпеку всім громадянам України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram