ГоловнаПолітика

"Батьківщина" відкинула звинувачення МВС в організації Євромайдану

Раніше міліція взагалі заперечувала факт обшуку в офісі партії

"Батьківщина" відкинула звинувачення МВС в організації Євромайдану
Фото: Алексей Чернышев

Партія "Батьківщина" розцінює звинувачення МВС на її адресу в організації протестів, які почалися 21 листопада, як провокацію задля загострення протистояння.

"Сьогодні Міністерство внутрішніх справ України вкотре пішло на загострення протистояння і вдався до інформаційної провокації, заявивши, що ВО "Батьківщина" нібито заздалегідь і підступно планувала силові акції та кровопролиття на масових протестах, прагнучи видати їх за стихійні", - сказано в заяві партії.

"Якщо керуватися такою псевдологікою МВС, то це виключно члени "Батьківщини" змусили Януковича відмовитися від підписання Угоди про Асоціацію з ЄС. Перебрані у форму "Беркута" партійці зі звірячою жорстокістю били мирних студентів 30 листопада, жорстко розправлялися з журналістами і лікарями-волонтерами під час виконання ними професійних обов'язків. А також самі кидали в мітингувальників гранати з камінням і, використовуючи методи СС, знущалися із роздягнених активістів на морозі, викрадали і вбивали людей", - обурюються в "Батьківщині".

Партія нагадує, що, незважаючи на записи з камер відеоспостереження, міліція донедавна взагалі заперечувала факт обшуку в офісі "Батьківщини" за адресою вул. Туровська, 13 і вилучення серверів. Міліція тоді заявляла, що обшук проводила в комерційній організації за сусідньою адресою в рамках кримінальної справи про шахрайство.

"Виникає логічне запитання, яким чином вилучені сервери "комерційної структури за сусідньою адресою" зараз перетворилися-таки на сервери "Батьківщини". Нагадаємо також, що цей так званий обшук і вилучення серверів проводили без дотримання елементарних кримінальних процесуальних норм, понятих і т.ін.", - сказано в заяві.

"Усі ці брудні методи свідчать, що влада веде війну проти власного народу на всіх фронтах, не гребуючи відвертою брехнею і фальсифікаціями. Режим Януковича хоче знайти будь-які причини, щоб дискредитувати мирні масові протести людей, які вийшли захищати своє майбутнє від свавілля бандитів і перевертнів у погонах, заборонити діяльність опозиційної партії, підготувати базу для силового розгону Майдану і початку масових репресій проти його активістів", - підсумовує "Батьківщина".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram