ГоловнаПолітика

У Чернігові мітингувальники зайняли будівлю облради

Створено Народну раду Чернігівщини

У Чернігові мітингувальники зайняли будівлю облради
Фото: pik.cn.ua

У Чернігові мітингувальники спокійно зайняли приміщення обласної ради, ніхто їм не перешкоджає.

Про це повідомив народний депутат від партії "Свобода" Руслан Марцінків на своїй сторінці в Facebook

"Люди мирно зайняли приміщення Чернігівської облради, чекають збору позачергової сесії. Створено Народну раду Чернігівщини, триває перше засідання", - йдеться в повідомленні.

Марцінків також оголосив, що відтепер тут буде штаб Народної ради, і закликав мітингувальників облаштовуватися в будівлі обласної ради.

На першому поверсі виступає народний депутат Валерій Дубіль. Він сказав, що вже запросили губернатора Володимира Хоменка та голову обласної ради Анатолія Мельника. Також Дубіль зазначив, що вони скликають депутатів, щоб вимагати позачергового засідання обласної ради. Народний депутат закликав мітингувальників поводитися культурно та нічого не барикадувати.

До журналістів вийшов голова обласної ради Мельник і заявив, що з опозиційними нардепами вони домовилися про збори депутатів обласної ради, щоб ухвалити заяву про суспільно-політичну ситуацію в країні та області. Разом з тим Мельник зазначив, що зібрати і провести повноцінну сесію не вдасться, оскільки так швидко депутати з усієї області не зберуться, і кворуму не буде.

Також Мельник зазначив, що вже є домовленість про зустріч опозиційних депутатів і губернатора Хоменка. Мельник також вийшов до людей, які зібралися біля входу до обласної ради. Він засудив закони, ухвалені 16 січня і зазначив, що робитиме все, щоб запобігти кровопролиття.

Нагадаємо, 25 січня жителі Чернігова пікетували місцеву обласну державну адміністрацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram