ГоловнаПолітика

Янукович погодився амністувати євромайданівців, якщо звільнять захоплені держбудівлі

Опозиція повинна виконати деякі умови

Янукович погодився амністувати євромайданівців, якщо звільнять захоплені держбудівлі
Фото: Артем Атаманюк

На переговорах президента Віктора Януковича та лідерів опозиційних фракцій було домовлено про ухвалення закону про амністію, що звільнить від відповідальності всіх учасників протестних акцій за весь період політичної кризи.

"Президент України погодився на цю пропозицію, і ми вважаємо, що можна було б піти і підтримати фракціями більшості це рішення за умови повного звільнення всіх захоплених приміщень у всіх куточках нашої країни, зокрема на Майдані Незалежності", - цитує прес-служба президента заступника голови АП Андрія Портнова.

Також опозиція повинна забезпечити виведення демонстрантів із вулиці Грушевського в Києві для ухвалення судами запобіжного заходу вже затриманим демонстрантам, не пов'язаного з попереднім ув'язненням.

За словами Портнова, Янукович ще раз підтвердив готовність внести зміни в ухвалені 16 січня Верховною Радою скандальні закони.

На переговорах з урегулювання кризи головував президент Віктор Янукович, окрім опозиційних лідерів, були близько 40 нардепів Парті регіонів і КПУ, повідомляє кореспондент Lb.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram