ГоловнаПолітика

Опозиція і Янукович домовилися про перемир'я (доповнено)

Затриманих повинні відпустити протягом трьох днів

Опозиція і Янукович домовилися про перемир'я (доповнено)
Фото: Максим Білоусенко

Опозиція домовилася з Віктором Януковичем припинити силове протистояння і відпустити всіх затриманих на вулиці Грушевського у Києві.

Про це на барикадах на вулиці Грушевського заявив лідер фракції УДАРу Віталій Кличко, повідомляє

Еспресо.TV.

"Який максимальний термін, коли люди будуть випущені, - поставив я питання. Мені сказали - три дні", - сказав Кличко про переговори з Януковичем.

"Я сподіваюся, що вони виконають свої обіцянки", - заявив Кличко демонстрантам на Грушевського.

За його словами, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко та Віктор Янукович припиняють силові дії і відпускають усіх затриманих.

Олег Тягнибок же заявив, що в п'ятницю, 24 січня, мають відбутися суди, які скасують запобіжні заходи для всіх затриманих активістів і відпустять їх. Влада також зобов'язалася заборонити "Беркуту" використовувати вогнепальну зброю.

"Якщо ми погодимося на цей план, завтра ж на сайті МВС з'явиться заява генпрокурора Пшонки та міністра Захарченка", - додав Тягнибок. При цьому він заявив, що опозиція не йде на жодні домовленості з владою без схвалення Майдану.

Протестувальники також повинні утримуватися від застосування сили. Демонстранти неоднозначно сприйняли звіт Кличка і Тягнибока. Коли опозиціонери покидали Грушевського, їм услід кричали: "Ганьба!", "Революція" і "Кличко, скажи, що нам робити?".

Крім цього, влада пообіцяла скасувати закони від 16 січня на засіданні Верховної Ради і розглянути питання відповідальності уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram