ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ЦВК очікує до кінця тижня отримати паперові протоколи

У вівторок Центрвиборчком почав засідання в безперервному режимі.

ЦВК очікує до кінця тижня отримати паперові протоколи
Фото: news2000.com.ua

Центральна виборча комісія розраховує 2-3 листопада отримати з усіх 225 окружних виборчих комісій паперові протоколи про підсумки голосування.

Про це член Центрвиборчкому Михайло Охендовський повідомив на брифінгу в ЦВК.

"Поки немає інформації про кількість ОВК, які планують передати завтра протоколи в ЦВК. Очевидно, що збільшення навантаження на ЦВК із прийому до розгляду протоколів окружних виборчих комісій слід очікувати в четвер, п'ятницю, суботу", - сказав Михайло Охендовський.

При цьому, на його думку, динаміка надходжень протоколів у ЦВК не відрізняється від динаміки, що спостерігалася під час попередніх виборів.

"Ніяких суттєвих відмінностей ми не бачимо. На членів комісії збільшилося навантаження, тому немає підстав говорити про те, що інформація надходить до ЦВК якось аномально. Абсолютно очікуваний процес", - пояснив Михайло Охендовський.

Нагадаємо, вчора о 12.00 ЦВК почала засідання в безперервному режимі для прийому протоколів ОВК про підсумки голосування на виборах. За час засідання ЦВК прийняла протоколи двох ОВК - однієї з Донецької і однією з Полтавської областей. Після цього ЦВК оголосила перерву в своєму засіданні. Одночасно ЦВК створила робочу групу, яка буде приймати додатки до протоколів ОВК, зокрема протоколи дільничних виборчих комісій, на підставі яких окружкоми складали свої протоколи про підсумки голосування в округах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram