ГоловнаПолітика

Керченські суди відмовилися розглядати заяви виборців (Документ)

Представники Феміди аргументують це тим, що подавати позови слід було за два дні до голосування.

Керченські суди відмовилися розглядати заяви виборців (Документ)
Фото: Макс Левин

Суд міста Керчі залишив без розгляду низку адміністративних позовів про внесення виборців у списки.

Про це повідомляє кореспондент "Центру".

Як зазначено в ухвалі суду, який залишив без розгляду адміністративний позов кореспондента "Центру" Сергія Мокрушина, відповідно до ч. 4 ст. 173 КАСУ, адміністративні справи щодо уточнення списку виборців слід було подати за два дні до дня голосування. Суд також зазначив, що, згідно з Кодексом адміністративного судоустрою, терміни подачі позовів щодо уточнення списків виборців не можна поновити.

Фото: http://www.facebook.com/investigator.org.ua
Так само Керченський міський суд відмовляє в розгляді інших аналогічних позовів.

Водночас у жодному тексті ухвали суду немає згадки про норму Закону "Про вибори народних депутатів України", пункт 2 статті 42 якого каже: "У день голосування зміни до уточненого списку виборців вносять винятково на підставі рішення суду".

Цією нормою керуються виборчі комісії, інформаційні стенди яких містять інформацію про можливість внесення виборців у список у день голосування рішенням суду. Члени виборчих комісій також радять звертатися до суду.

Як повідомив "Центр" голова Керченського міського суду Олександр Цвєтков, сьогодні будуть розглянуті всі позови, які надійшли від виборців, не включених до списків. Ранкова ж затримка із розглядом позовів, за його словами, пов'язана з тим, що суду було необхідно підготуватися до засідань, сповістити сторону спору (тут - відповідача - відділ ведення Державного реєстру виборців Керченської міської ради). Станом на 14:00 таких заяв у Керченський міський суд надійшло більш ніж 10.

Нагадаємо, в Києві суди розглядають заяви виборців про включення їх до виборчих списків. Однак усі рішення суду є негативними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram