ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Опозиція заявляє про порушення в Криму

А міжнародні спостерігачі нічого не помічають.

Глава кримського штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" народний депутат Андрій Сенченко заявляє про масові порушення в автономії. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

У Сімферополі на дільниці №011082 спостерігачі від "Батьківщини" зафіксували факт спроби виносу великої кількості бюлетенів за межі виборчої дільниці. За словами А.Сенченка, юристи партії спробували подати заяву в прокуратуру автономії, проте групи оперативного реагування там не було, а черговий прокурор повідомив, що заява буде розглянута у понеділок.

"Той ящик, в який нам довелося опустити лист звичайним порядком, було ущерть забито зверненнями, як відро для сміття", - зазначив А.Сенченко.

За словами А.Сенченка, факт підвезення виборців на двоповерховому автобусі з російськими номерами було зафіксовано в Сімферополі на дільницях №011208, №011209.

"Дільниця №011181 на Київській, 66 відкрилася на півгодини пізніше; на дільницях 011123, 011126 на Київській, 69 і Олександра Невського, 77 бюлетенів для голосування завезли сьогодні, що заборонено ч.3 ст.182 Закону України про вибори народних депутатів. Дільниця по бульвару Леніна №011083 спочатку відкрилася о восьмій, потім закрилася на годину - проставляли штампи біля партії "Собор", а в цей час виборці йшли", - повідомив Сенченко.

Також, за словами А.Сенченка, порушення були зафіксовані і в інших регіонах автономії. "На дільниці №010910 у Красноперекопську голова комісії - дружина мера міста фізично відібрала у членів комісії 24 телефони і замкнула в окремій кімнаті. Пізніше ми телефони відбили назад", - повідомив глава кримського штабу опозиції.

Також спостерігачі від опозиції зафіксували відсутність штор на дільницях в Ялті; в селі Чорноземне Радянського району 21 заява була написана однією рукою; в Радянському довіреній особі кандидата в депутати відмовлено в наданні даних; у 5 окрузі на дільниці №010380 у кімнаті з бюлетенями довгий час знаходилися двоє невідомих; в 10 окрузі на дільниці №010630 було виявлено підроблену заяву голови комісії про самовідвід; на дільниці №010633 - голова комісії не допускає спостерігачів на дільницю, на дільниці №010 640 - кілька виборців одночасно заходять у кабінку.

Водночас міжнародні спостерігачі серйозних порушень не помітили. Відео про це дивіться нижче.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram