ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Янукович звернувся до українців з нагоди виборів

Президент закликає прийти і проголосувати за майбутнє.

Янукович звернувся до українців з нагоди виборів
Фото: EPA/UPG

Президент Віктор Янукович закликає українців прийти на виборчі дільниці і проголосувати на виборах Верховної Ради 28 жовтня.

Про це йдеться у зверненні Президента з нагоди виборів.

"Шановні громадяни України! У неділю, 28 жовтня, відбудуться чергові вибори до Верховної Ради України. Це - важливий етап розвитку нашої держави. Адже саме в цей день український народ своїм вибором визначить майбутнє країни на наступні п'ять років. Саме тому кожен виборець повинен проявити свою активну громадянську позицію, прийти на дільницю і проголосувати", - говорить Янукович.

На думку Президента, Україна впевнено стала на шлях демократії.

На доказ цього він перераховує низку аргументів. Одним з них він назвав новий закон про вибори, який "підтримали усі без винятку парламентські сили".

"Українці обиратимуть народних депутатів не тільки за партійними списками, але і від своїх округів, продовжує він. - Виборча кампанія відбувається в умовах відкритої конкуренції. За голоси виборців активно борються більше ніж п'ять тисяч кандидатів, які сповідують різні ідеології та підходи до розвитку країни. Майже чотири тисячі членів виборчих комісій забезпечують вільний процес голосування".

"За чесністю виборів і дотриманням демократичних процедур стежать понад три з половиною тисячі іноземних спостерігачів. Робота кожної з майже 34 тисяч виборчих дільниць фіксується веб-камерами. Кожен інтернет-користувач може спостерігати за виборами безпосередньо. Вперше в історії України працює система моніторингу та реагування на порушення під час виборчої кампанії", - зазначає Янукович.

Він зажадав від усіх, хто бере участь в організації голосування, зробити все, щоб воно пройшло чесно, прозоро і відповідно до законів України.

"Спостерігачі, журналісти та соціологи повинні отримати належні умови для своєї роботи. Правоохоронці повинні забезпечити порядок і законність на виборах. Ми зобов'язані зробити все для того, щоб захистити право громадян на вільний вибір. Голос кожного має бути враховано!", - сказав Янукович.

"Парламентські вибори мають стати черговим кроком до об'єднання країни і консолідації суспільства навколо демократичних цінностей. Тож я закликаю кожного прийти і проголосувати за своє майбутнє!", - сказав він.

Нагадаємо, вибори відбудуться в неділю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram