ГоловнаПолітика

Прокуратура зацікавилася скасуванням закону про мови у Львівській області

Правоохоронці вважають рішення незаконним.

Прокуратура зацікавилася скасуванням закону про мови у Львівській області

Прокуратура Львівської області проводить перевірку законності рішення облради про визнання недійсним на території Львівської області закону про мови.

Як повідомив журналістів голова Львівської облради Олег Панькевич (ВО "Свобода"), він отримав вимогу прокуратури Львівської області надати стенограму пленарного засідання ради, її аудіозапис і результати голосування з цього питання.

У відповідь Олег Панькевич повідомив прокурора, що рішення ще не набуло чинності, оскільки він його ще не підписав. Згідно з регламентом обласної ради, голова повинен підписати рішення протягом п'яти робочих днів після голосування на сесії.

Заступник прокурора області Андрій Палюх повідомив журналістів, що вважає ухвалене облрадою рішення незаконним, повідомляє видання "Багнет".

Нагадаємо, 9 жовтня Львівська обласна рада ухвалила рішення скасувати дію закону про мовну політику на території всієї Львівської області. З ініціативою визнати закон недійсним виступила депутат Львівської облради Ірина Фаріон ("Свобода").

Раніше Тернопільська облрада ухвалила аналогічне рішення, однак прокуратура його опротестувала.

Закон про мови, що набув чинності 10 серпня, передбачає можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram