ГоловнаПолітика

У Венеціанській комісії сподіваються, що опозиціонери після виборів стануть "мудрішими"

Голова комісії приїде в Україну після виборів у Раду.

У Венеціанській комісії сподіваються, що опозиціонери після виборів стануть "мудрішими"

Голова Венеціанської комісії (Європейська комісія "За демократію через право") Джанні Букіккіо відвідає Київ після парламентських виборів для участі в роботі Конституційної асамблеї.

Про це повідомили в прес-службі голови Конституційної асамблеї Леоніда Кравчука.

"9 жовтня в Страсбурзі відбулася зустріч Букіккіо з головою Конституційної асамблеї Леонідом Кравчуком і радником Президента України Ганною Герман", - ідеться в повідомленні, повідомляє НБН.

Зокрема, під час зустрічі голова Венеціанської комісії висловив розчарування, що представники опозиції "не знайшли сил узяти участь у роботі Асамблеї".

Переконаний, що минуть вибори, і до нас долучаться нові політичні сили, опозиція, яка також візьме участь у формуванні основного закону нашої держави.

— Віктор Янукович, Президент України

"Букіккіо висловив сподівання, що опозиціонери після виборів стануть мудрішими і візьмуть участь в її роботі", - йдеться в повідомленні.

"Під час зустрічі порушували також питання поточної роботи Конституційної асамблеї. Букіккіо висловив бажання приїхати в Київ після парламентських виборів в Україні для участі в роботі КА", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, 17 травня 2012 року Президент України Віктор Янукович підписав указ "Про Конституційну асамблею".

Цим указом глава держави створив Конституційну асамблею як спеціальний допоміжний орган при Президентові України, головною метою створення та діяльності якого є підготовка законопроекту (законопроектів) про внесення змін до Конституції України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram