ГоловнаПолітика

На вирок Пукачу цього року чекати не варто

Після закінчення слідства було втрачено багато часу.

На вирок Пукачу цього року чекати не варто
Алексей Пукач
Фото: obozrevatel.com

Адвокат вдови Георгія Гонґадзе Валентина Теличенко прогнозує, що суд до кінця 2012 року не завершить слухання кримінальної справи проти екс-генерала Олексія Пукача.

"Ми дійсно багато часу втратили спочатку через те, що після закінчення досудового слідства не було виконано вимоги статей 217-218 КПК, тобто не було надано достатньо часу для вивчення матеріалів справи потерпілим і самому обвинуваченому Пукачу. Тож суд декілька разів був змушений оголошувати доволі тривалі перерви, щоб ми ознайомилися з матеріалами справи", - розповіла адвокат.

Теличенко зазначила, що обсяг кримінальної справи становить близько 120 томів, і для того, щоб їх вивчити, ознайомитися, належним чином опрацювати, потрібно було багато часу.

"Після цього ми почали слухати  швидкими темпами, 2-3 засідання на тиждень, подекуди були незначні перерви. Це нормально. Швидше, ніж цей темп, немає сенсу слухати. Бо те, що ми спостерігали під час розгляду справ Тимошенко і на якомусь етапі справи Луценка, коли засідання проводили щодня, це неприйнятний режим. Він не дає можливості сторонам підготуватися до кожного окремого засідання", - зазначила вона.

"Думаю, справу Пукача ми точно будемо слухати до кінця цього року, і не впевнена, що закінчимо", - резюмувала Теличенко.

Нагадаємо, Пукача, який тривалий час був у розшуку за підозрою в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонґадзе, затримали в липні 2009 року. Як встановило слідство, Пукач власноручно задушив журналіста за вказівкою тодішнього міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка. Гонґадзе нібито викликав гнів влади своїми розслідуваннями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram