ГоловнаПолітика

У колонії Луценко змінили начальство

Екс-суддю Ігоря Зварича відправили назад до Києва.

У колонії Луценко змінили начальство
Фото: http://glavnoe.ua

Після переведення екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у Менську колонію там посилили режим і змінили начальство, а екс-суддю Ігоря Зварича відправили назад до Лук'янівського СІЗО.

Про це з посиланням на джерело в колонії повідомляє "Сегодня".

"Якщо раніше при передачі ув'язнених не супроводжував конвой, то тепер супроводжує, а ті, в кого є телефони, тримають їх вимкненими весь день і вмикають лише пізно ввечері", - розповів один з ув'язнених зони в Макошино.

За словами джерела, незадовго до приїзду екс-міністра змінилося і керівництво зони: "Тепер тут керує більш вимоглива людина - Юрій Орловський".

Що стосується самого Луценка, то з екс-міністром у блоці сидять іще четверо, але всі вони не колишні міліціонери, як стверджує Юрій Віталійович, а екс-військові.

Це (Менська виправна колонія) специфічний заклад, там не звичайні бандити, а колишні співробітники силових структур, багато з яких отримали термін саме через діяльність Юрія Луценка на посаді міністра. Тому я не відкидаю, що можуть бути якісь провокації.

— Олексій Баганець, адвокат

"Поважають на зоні лише одного з цих чотирьох. Решта троє - це люди, близькі до начальства. Вони зобов'язані доповідати практично про все, що робить Луценко. Також говорять, що або наприкінці цього, або на початку наступного року Луценка можуть перевести на поселення (виправний центр із мінімальним рівнем безпеки - його ув'язненні можуть навіть на кілька днів відлучатися додому, - ред.)".

Спікер чернігівських пенітенціаріїв Ксенія Ісаєнко підтвердила, що в колонії дійсно новий керівник - Юрій Орловський (до цього був замначальника колонії).

"Можливо, колишній начальник сам прийняв таке рішення", - сказала Ісаєнко. Наявність у в'язнів мобілок тюремники заперечують, уточнюючи, що систематично проводять обшуки.

"Щодо посилення режиму, то були і є інспектори, які супроводжують ув'язнених. Так було і раніше, залишилося і нині", - сказала Ісаєнко.

Нагадаємо, Луценка доправили в Менську виправну колонію 31 серпня.

Раніше Державна пенітенціарна служба повідомляла, що в камері Луценко сидітиме з трьома-чотирма "спеціально підібраними ув'язненими".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram