ГоловнаПолітика

Компартія пропонує комплексну програму держпідтримки села

"Держава, яка не підтримує село, не може говорити про євроінтеграцію", - зазначив лідер КПУ Петро Симоненко.

Компартія пропонує комплексну програму держпідтримки села
Фото: Макс Левин

Комуністи пропонують комплексну програму державної підтримки села.

Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко під час зустрічі з трудовим колективом кооперативу "Дружба" в селі Благодатна Харківської області.

Петро Симоненко наголосив, що українське село опинилося на межі зникнення.

"Сьогодні всі говорять про необхідність вступати в Європейський Союз, усі хочуть бути європейцями і жити за європейськими стандартами, але тоді як уся Європа підтримує село, в Україні роблять усе, щоб його знищити", - сказав лідер КПУ.

Петро Симоненко нагадав, що до незалежності в країні було 12 тисяч колективних сільських господарств, кожне з яких мало по 40 тракторів, 12 комбайнів, більш ніж тисячу корів і сотні робочих місць.

"Якщо за радянських часів у селах було близько 4 мільйонів робочих місць, сьогодні ми не нарахуємо навіть і 600 тисяч", - зазначив лідер комуністів. Ба більше, додав Петро Симоненко, з українських сіл практично виїхала молодь, тому 80% їхніх жителів - це пенсіонери.

За словами Петра Симоненка, в рамках державної підтримки села комуністи пропонують комплексну програму, яка передбачає стабілізацію цін на сільську продукцію, доступні кредити, тверду закупівельну ціну, підтримку кооперативів, заборону на продаж землі, підтримку молодих фахівців на селі, пільги і доступне житло для тих, хто живе в селі.

"Україна може повернути собі статус аграрної та сільськогосподарської країни, країни, яка завдяки сільському господарству забезпечувала всю економіку. І якщо вже ми говоримо про Європу, то держава, яка не підтримує село, не може говорити про євроінтеграцію", - зазначив лідер КПУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram