ГоловнаПолітика

У БЮТ Могильову порадили вивчити кримськотатарську мову

Соболєв вважає, що на практиці виконати закон про мови неможливо.

У БЮТ Могильову порадили вивчити кримськотатарську мову
Фото: Артем Атаманюк

У "Батьківщині" радять прем'єр-міністрам України та Криму Миколі Азарову і Анатолію Могильову перед початком сумлінного виконання закону про мови вивчити українську та кримськотатарську мови.

Про це в ефірі ТВі заявив народний депутат від БЮТ Сергій Соболєв.

Політик переконаний, що на практиці виконати зазначений закон неможливо, тому цей "мерзенний акт не може бути чинним на території України".

"Пан Могильов розповідає, що завдяки цьому закону буде впроваджувати кримськотатарську мову. У мене до нього лише одне зауваження: ти спершу вивчи цю кримськотатарську мову, адже ти прем'єр-міністр Республіки Крим і не володієш тією мовою, яку запроваджуватимеш", - обурився Соболєв.

"Це блюзнірство з боку Президента, коли він доручає вводити українську мову прем'єрові Азарову, який за 30 років не зміг її вивчити. Це все одно, що шакала ставити охороняти стадо", - додав нардеп.

Він зазначив, що всі сміються з мовної проблеми, тому що розуміють, що ця "велика гра створена для того, щоб приховати ганьбу, вчинену ПР і Януковичем за останні 2,5 року".

Нагадаємо, вчора голова Ради Міністрів Криму Анатолій Могильов заявив, що в Криму дві мови визнають регіональними - російську та кримськотатарську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram