ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Ніколаєнко і Вінський теж зібралися в Раду

Ліві хочуть вигнати з України олігархів.

Ніколаєнко і Вінський теж зібралися в Раду
Станислав Николаенко
Фото: Макс Левин

Партія "Об'єднані ліві і селяни" вирішила висувати своїх кандидатів у народні депутати на парламентські вибори 28 жовтня винятково в мажоритарних округах.

Як повідомили в прес-службі партії, таке рішення ухвалено 4 серпня на VIII з'їзді.

У своїй доповіді голова партії Станіслав Ніколаєнко зауважив, що процес об'єднання лівих і лівоцентристських сил триває, тому партія, враховуючи організаційну готовність і вимогу закону про вибори щодо внесення більш ніж 2,2 млн грн грошової застави, вирішила обмежитися висуванням кандидатів в одномандатних виборчих округах.

"Об'єднані ліві делегують на вибори кращих представників партії. Серед них досвідчені, авторитетні люди: Йосип Вінський, Іван Чиж, Геннадій Задирко, підприємці Василь Хотлубей і Дмитро Мухтаров, Микола Ратушний, педагоги Олексій Сидоренко та Роман Півторак, інші. Партія має всі шанси за підсумками виборів сформувати партійну групу в парламенті із семи-десяти осіб", - йдеться в повідомленні.

Також з'їзд затвердив передвиборну програму партії "За Україну без олігархів і жебраків!", її короткий виклад. Основними завданнями партія бачить ухвалення закону про фінансово-промислові групи й усунення олігархів від влади, поділ бізнесу і влади.

Також головними пунктами документа є ухвалення антиофшорного закону, демонтаж бюрократичної системи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram