ГоловнаПолітика

Майно Ужгородської міськради заарештували

Чиновники говорять про спробу паралізувати міськраду напередодні виборів до Верховної Ради.

Державна виконавча служба Головного управління юстиції в Закарпатській області заарештувала майно Ужгородської міськради.

Про це розповів мер Ужгорода Віктор Погорєлов, звинувативши управління Державної виконавчої служби в перешкоджанні роботі міськради напередодні виборів Верховної Ради.

"Дії Виконавчої служби щодо необґрунтованого накладення арешту на майно міської територіальної громади є неадекватними та здійснені, на моє переконання, навмисне, щоб перешкодити діяльності міської влади, щоб інфраструктура міста напередодні виборів не працювала в звичайному режимі", - вважає мер.

За його словами, нині міськрада не може здійснювати ніяких дій із майном.

Секретар міськради Віктор Щадей, своєю чергою, повідомив, що арешт мали накласти на майно вартістю 425 тисяч гривень.

"Арешт наклали на все майно територіальної громади, а це і садки, і школи ... Фактично заблоковано роботу комунальних підприємств, припинено виплату зарплат. Це дискредитація міської влади. Арешт мали накласти на суму 425 тисяч гривень. Але Виконавча служба наклала арешт на все майно, а це - понад мільярд гривень", - розповів він.

За його словами, приватна фірма виграла в судовому процесі в міської влади, у зв'язку з чим остання повинна була виплатити фірмі 425 тисяч гривень. А оскільки міська влада не виконала рішення суду, Виконавча служба наклала арешт на її майно.

Як раніше повідомляли, в Ужгороді в ніч із 9 проти 10 липня відключили вуличне освітлення через заборгованість міської влади за електроенергію. Як повідомив гендиректор ВАТ "Закарпаттяобленерго" Василь Ковач, через заборгованість у 240 тис. грн учора "в місті було відключено всі ліхтарі вуличного освітлення, а світлофори не працюють уже кілька днів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram