ГоловнаСвіт

Глава Єврокомісії вимагає від Греції результатів

Греки протестують проти міжнародних кредиторів та фінансової допомоги.

Глава Єврокомісії вимагає від Греції результатів
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Глава Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, який напередодні в Афінах зустрівся з прем'єр-міністром Греції Антонісом Самарасом, вимагає від Греції результатів.

Баррозу підкреслив, що Афіни можуть розраховувати на повну підтримку ЄС, якщо продовжать виконувати взяті на себе зобов'язання зі скорочення бюджетного дефіциту і держвидатків.

"Ключове слово - це результат, результат і ще раз результат. З відстрочками має бути покінчено, важливо зберегти довіру європейських та міжнародних партнерів. Слів недостатньо, дії набагато важливіші", - заявив Баррозу.

Цього тижня в Грецію прибули міжнародні інспектори "трійки" кредиторів - Єврокомісії, Європейського центробанку і МВФ. Інспектори повинні підготувати звіт про виконання Афінами антикризового плану. Якщо висновок буде позитивним, Греції буде виділено другий транш допомоги в розмірі 31,5 мільярдів євро.

Проте населення Греції організувало акцію протесту до приїзду представників "трійки".

"Трійка, разом зі своїми пакетами фінансової допомоги, забирайтеся геть", - скандували демонстранти, які пройшли центральними вулицями столиці.

Греки звинувачують уряд і міжнародних кредиторів у масових скороченнях та урізанні зарплат. Так, безробіття в Греції сягнуло 22,5%.

Нагадаємо, що американський банк Citi оцінив імовірність виходу Греції з єврозони в найближчі 12-18 місяців у 90%, тимчасом як раніше імовірність такого розвитку подій оцінювалася ним лише в 50-75%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram