ГоловнаСвіт

Ізраїль готується до повалення Башара Асада

За словами Нетаніягу, його уряду "доведеться діяти" для запобігання потраплянню запасів сирійської хімічної зброї до рук екстремістів.

Ізраїль готується до повалення Башара Асада
Биньямин Нетаниягу
Фото: news.nur.kz

Прем'єр-міністр Ізраїля Біньямін Нетаніягу 23 липня оголосив, що його уряд почав обговорення плану дій на випадок зміни сирійського режиму.

Згідно з цією інформацію, для обговорення можливих наслідків повалення Башара Асада до Ізраїлю прибув спеціальний представник Державного департаменту США.

За словами Нетаніягу, його уряду "доведеться діяти" для запобігання потраплянню запасів сирійського хімічної зброї до рук екстремістів. Прем'єр-міністр зазначив, що ця тема була однією з центральних на переговорах з американським дипломатом.

Раніше міністр оборони Ізраїлю Ехуд Барак заявив, що збройні сили цієї країни готові провести спеціальну операцію, щоб запобігти розповсюдженню сирійських тактичних ракет "земля-земля" і хімічної зброї по регіону.

Минулого тижня газета The Wall Street Journal з посиланням на дані американської розвідки повідомила, що сирійські урядові сили почали вивозити хімічну зброю зі складів, де вона раніше зберігалася. Причини цих маніпуляцій наразі залишаються неясними.

Повстанці, у свою чергу, вже заявляли, що готові забезпечити збереження складів, проте ані американці, ані ізраїльтяни цим обіцянкам не дуже довіряють, оскільки противники Башара Асада діють розрізнено і в них немає єдиного командування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram