ГоловнаСуспільствоОсвіта

Українські дипломи можуть визнати у Франції

Французькі студенти теж навчатися в Україні.

Українські дипломи можуть визнати у Франції

13 липня 2012 року відбулася зустріч першого заступника міністра освіти і науки, молоді та спорту Євгена Сулими з аташе з університетської та наукової співпраці Посольства Франції в Україні Гійомом Коліном.

Під час зустрічі обговорено перебіг українсько-французької співпраці в галузі освіти, зокрема роботу над текстом Угоди між Україною та Французькою Республікою про визнання дипломів про вищу освіту.

Також визначено концептуальні основи для міжурядової угоди про співпрацю в галузі освіти.

"Хочу зауважити, що в тексті записано не просто "в галузі освіти", а виділено середню і вищу освіту. Тому ми будемо готувати такий проект угоди, в якому розкриємо питання співпраці також у середній школі, і у вищій", - зазначив Євген Сулима.

Гійом Колін, своєю чергою, наголосив на тому, що пожвавлення співпраці між українськими та французькими вищими навчальними закладами в галузі освіти відбувається з обох сторін: "Не тільки українські студенти їдуть вчитися до Франції за програмами академічних обмінів, а й перші французькі студенти цьогоріч навчаються в українських вузах за магістерською програмою".

Крім того, перший заступник міністра доручив директорам департаментів МОНмолодьспорту активізувати співпрацю з французькою стороною в освітній, науковій, інноваційній і культурній сферах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram