ГоловнаПолітика

Царьков: опозиція знала про голосування за мовний закон

Комуніст запевняє, що не голосував карткою Томенка.

Царьков: опозиція знала про голосування за мовний закон
Фото: glavcom.ua

Депутат від Компартії Євген Царьков заявив, що опозиція заздалегідь знала про голосування мовного законопроекту і нічого не зробила, щоби протистояти цьому.

Про це він заявив в ефірі "5 каналу", пише "Ліга.net".

"У кулуарах вам будь-які депутати підтвердять - вони всі знали, що цей закон будуть приймати. І Литвин знав, і Соболєв знав, вони всі знали, і якби хотіли протистояти, то зробили б щось", - зауважує Царьков.

За його словами, тепер опозиціонери повинні не виводити людей на мітинги, а скласти мандати за прикладом екс-нунсівця Віктора Матчука. "Їм потрібно скласти свої 150 мандатів, як це зробив Матчук", - зазначив комуніст.

Окрім того, він заперечує, що проголосував карткою Миколи Томенка. На прохання журналістів прокоментувати фотографії та відео, на яких зафіксовано те, що він голосував за цей закон у президії з місця віце-спікера, яке займав Томенко, Царьков сказав: "Цього бути не може. Однозначно ні. Ще раз повторюю, я не натискав кнопки", - сказав депутат.

Він додав, що не бачив, хто скористався карткою віце-спікера, хоча й перебував у той момент у президії. "Я бачив, як Адам Іванович (Мартинюк) голосував за себе особисто. Давайте проведемо спецрозслідування, і буде видно, хто голосував замість Томенка. Це провокація", - додав Царьков.

Нагадаємо, віце-спікер Микола Томенко заявляє, що під час голосування за закон про мови він не голосував "за", а його карткою скористався хтось інший.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram