ГоловнаПолітика

Стецьків не вірить у результат на переговорах із Росією

Стецьків наголосив: якщо Україна хоче домовитися з Росією на рівних засадах, вона має єдиний шанс - узяти в союзники Європу.

Стецьків не вірить у результат на переговорах із Росією
Фото: zarvanytsya.org.ua

У газових переговорах із Росією українська сторона просто не здатна запропонувати щось нове.

Про це повідомив народний депутат від фракції НУ-НС Тарас Стецьків.

За його словами, якщо Україна хоче домовитися з Росією на рівних засадах, вона має єдиний шанс - узяти в союзники Європу.

"Росію влаштовує або продаж газотранспортної системи, або перехід ГТС під її контроль у вигляді СП, де Росія матиме мажоритарну систему Це вже триває не перший рік, і тому нічого нового українська сторона просто не здатна запропонувати", - зазначив він.

На думку нардепа, навіть той факт, що раніше на переговори з газових питань приїжджав тодішній прем'єр РФ Володимир Путін, а завтра приїде нинішній голова уряду РФ Дмитро Медведєв, не змінить перебігу перемовин. "Медведєв з точністю до букви виконає директиви Путіна", - зазначив він.

Член профільного комітету у ВР зазначив, що український прем'єр не має для Медведєва жодної пропозиції знижки на ціну на газ. "Він постійно, вже два роки поспіль, перед кожним раундом переговорів із Росією каже, що має пропозиції. Він повинен робити гарну міну за поганої гри. А потім переговори засвідчують, що українська сторона лише повторює, що вона раніше говорила. А Росія відповідає, що вона це вже чула і це їй не підходить", - резюмував Тарас Стецьків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram