ГоловнаПолітика

Наливайченко запропонував позбавити громадянства авторів "мовного" ​​закону

Депутат закликає опозицію "не соромитися" говорити про монополію української мови.

Наливайченко запропонував позбавити громадянства авторів "мовного" ​​закону
Фото: Макс Левин

Екс-голова СБУ Валентин Наливайченко вважає, що автори скандального мовного законопроекту заслуговують позбавлення українського громадянства.

Про це він заявив у прямому ефірі "5 каналу", розповідаючи про дії на захист української мови і проти мовного законопроекту.

"Щодо конкретних провокаторів і шахраїв - то це перші кандидати на позбавлення українського громадянства. І це теж необхідно законодавчо передбачати", - заявив Наливайченко.

"Для тих, хто зазіхає на українську Конституцію, на територіальну цілісність і незалежність, слід передбачати санкції в законодавстві і відправляти їх туди, звідки вони приїхали, тобто на Луб'янку", - сказав Наливайченко.

На його думку, опозиції треба не соромитися говорити про монополію української мови в нашій державі. "Треба не соромитися говорити про монополію української мови та української культури в цій державі", - наголосив Наливайченко.

Нагадаємо, 5 червня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект "Про засади державної мовної політики", ініційований народними депутатами від Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram