ГоловнаПолітика

Мін'юст пропонує скасувати бланки суворої звітності

Із цією метою міністерство розробило проекти відповідних законів.

Мін'юст пропонує скасувати бланки суворої звітності
Фото: glavred.info

Міністерство юстиції України пропонує скасувати застосування бланків суворої звітності.

Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

"Ініціатива Міністерства юстиції має на меті спростити та здешевити процедури, які на сьогодні здійснюють із застосуванням бланків суворої звітності", - повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович.

Також у Мін'юсті зазначили, що підставою для такої ініціативи стала негативна тенденція, яка спостерігається в Україні щодо невиправданого ускладнення і збільшення витратності процедур, пов'язаних із застосуванням бланків суворого обліку.

Виготовлення документів, бланків документів суворого обліку (суворої фінансової звітності, суворої звітності), на думку Мін'юсту, є витратною процедурою, яка, до того ж, підлягає ліцензуванню.

Це впливає на вартість існуючого документа або бланка документа і вартість послуг, що включають видачу таких документів.

"Відповідні витрати нерідко є невиправданими, оскільки не гарантують порівняного захисту від протиправних посягань на права або власність кінцевого споживача, використовуючи при цьому і публічні, і приватні ресурси".

Зокрема, Мін'юст пропонує виключити із закону про вибори Президента і народних депутатів норму про те, що виборчі бюлетені є документами суворої звітності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram