ГоловнаЕкономікаБізнес

Експерти: в Україні припинено продаж старих авто

Відбулися зміни в системі оцінки транспортних засобів.

Експерти: в Україні припинено продаж старих авто

У червні практично паралізовано офіційний продаж вживаного автотранспорту через зміни, які відбулися в системі оцінки транспортних засобів. Про це повідомляє AUTO-Consulting.

Так, із початку місяця в середовищі оцінювачів панує справжня паніка, оскільки на ринку з'явилися так звані податкові оцінювачі (тільки 12 компаній), чию оцінку за законодавством можна визнавати, як базу для сплати податків при відчуженні транспортного засобу. Такі зміни призвели до того, що з ринку витіснили всіх інших "гравців" і, зрозуміло, підняли ціни.

Тобто при купівлі або продажу нерухомості або автотранспорту українцям, за оцінками експертів-оцінювачів, тепер доведеться платити суми в 4-10 разів більші, повідомляє AUTO-Consulting. Такі зміни зумовлені цілою низкою законодавчих актів, які набули чинності в червні.

Водночас, на думку ВААІД, такі зміни на ринку вживаних автопродажів не приведуть до зупинки операцій на ринку вживаної техніки, як це було після скасування так званих бірж. Багато операцій проходять із застосуванням довідок-рахунків, від сум в яких продавці і сплачують податок.

Але якщо стихійний ринок торгівлі б/у автомобілями переживе потрясіння, то офіційна торгівля такими авто зіштовхнеться зі збільшенням вартості оцінки, а отже, для покупця оформлення відчуження автомобіля може подорожчати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram