ГоловнаПолітика

У Тимошенко заявили про готовність екс-прем'єрки здати кров німцям

І спростували заяву про відмову здавати кров німецьким медикам.

У Тимошенко заявили про готовність екс-прем'єрки здати кров німцям
Сергей Власенко
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Захисник Сергій Власенко заявив, що Юлія Тимошенко "наполягає на проведенні розширеного аналізу крові медиками німецької клініки Charité".

"Юлія Володимирівна звернулася з вимогою провести аналіз її крові фахівцями клініки Charité. Ще десять днів тому відповідну заяву було надіслано керівництву лікарні "Укрзалізниці", в якій вона зараз перебуває", - наводить слова Власенка сайт Тимошенко.

За його словами, згідно із законодавством, кожна людина, що опинилася в неволі, має право вибирати медиків для свого лікування та лікарні, в яких будуть виконувати обстеження й аналізи. "Це право кожного громадянина України, в тому числі і тих, хто перебуває в неволі. Ніхто не може позбавити людей цього права", - наголосив він.

"Є спроби Юлії Тимошенко зробити аналіз крові, є заява німецьких лікарів про готовність це зробити. Як завжди, не вистачає єдиного - політичної волі влади Януковича. Режиму байдуже, в якому стані незаконно засуджена Юлія Тимошенко, влада тільки вдає, що працює над цим питанням, і з різних анонімних джерел поширює брехливі заяви про те, що Юлія Тимошенко нібито відмовляється здавати кров", - заявив Сергій Власенко.

Захисник нагадав, що ще під час судового судилища з розгляду так званої "газової" справи захист заявляв більш ніж двадцять клопотань про проведення аналізу крові, однак у їхньому задоволенні було відмовлено.

Нагадаємо, раніше головний лікар Центральної клінічної лікарні №5 "Укрзалізниці" Михайло Афанасьєв заявив, що Тимошенко відмовилася здавати аналіз крові німецькому лікареві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram