ГоловнаПолітика

США можуть повернутися до питання санкцій проти України, - екс-посол

Дипломат нагадав, що ніхто із сенаторів не проголосував проти запобіжних заходів.

США можуть повернутися до питання санкцій проти України, - екс-посол
Фото: oodvin.info

У разі погіршення ситуації в Україні Конгрес США повернеться до розгляду питання санкцій проти України.

Про це заявив колишній посол США в Україні Стівен Пайфер у розмові з радіо "Свобода".

"Конгрес США може повернутися до питання санкцій проти української влади, якщо парламентські вибори не будуть чесними і прозорими, а влада в Києві і надалі боротиметься з політичними й економічними опонентами", - сказав екс-посол США.

Зокрема, він зазначив, що його вразило те, що жоден із сенаторів і конгресменів не виступив проти резолюції сенатора Джеймса Інгофа, яка пропонує серйозні політичні санкції проти керівників України.

"Фактично це підтверджує впевненість Вашингтона у факті згортання демократії в Україні. До того ж, проект резолюції американські сенатори розглядали після дискусій щодо санкцій проти російських чиновників і суддів, причетних до справи Магнітського. Я не виключаю, що в разі погіршення ситуації в Україні Конгрес США повернеться до розгляду питання санкцій проти України", - зазначив Пайфер.

Нагадаємо, 17 травня в Сенаті США - вищій палаті американського законодавчого органу - зареєстрували проект резолюції із закликом до Державного департаменту заборонити в'їзд у країну Президентові Віктору Януковичу, генпрокурору Вікторові Пшонці й іншим відповідальним за справу Юлії Тимошенко.

Проект резолюції розробив сенатор Джеймс Інгоф від штату Оклахома.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram