ГоловнаПолітика

ПР проведе загальнонаціональне обговорення мовного ​​законопроекту

Вадим Колесніченко проти того, щоб питання про мову розглядали на ток-шоу.

ПР проведе загальнонаціональне обговорення мовного ​​законопроекту
Фото: Макс Левин

Партія регіонів ініціює загальнонаціональний круглий стіл із залученням громадськості та ЗМІ для обговорення законопроекту про засади державної мовної політики.

Про це під час брифінгу у Верховній Раді у вівторок, 5 червня, заявив нардеп від ПР Вадим Колесніченко, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Ми проти того, щоб це питання розглядали на так званих політичних ток-шоу, які сьогодні перетворилися на собачі бої, де немає абсолютно ніякої можливості говорити по суті питання", - сказав він.

"Тому ми пропонуємо всім телевізійним каналам, які цього бажають, у будь-який для них зручний час запросити фахівців і постатейно обговорити проект закону про засади державної мовної політики. Фракція Партії регіонів пропонує загальнонаціональний діалог у частині цього законопроекту", - зазначив парламентарій.

Об\'єднана опозиція оголошує безтермінову акцію протесту за мову і за батьківщину

— Арсеній Яценюк, лідер партії "Фронт Змін"

"Можу дати гарантію, що будь-які конструктивні пропозиції та зауваження буде прийнято та схвалено", - додав він.

В. Колесніченко також повідомив, що законопроект про засади державної мовної політики цілком і повністю відповідає європейським прагненням України, зобов'язанням і рекомендаціям відповідних європейських інституцій Ради Європи, ОБСЄ та ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram