ГоловнаПолітика

Туск просить Меркель "не опускати рук" з приводу України

Польський прем'єр вважає, що потрібно "нервово витримати" ситуацію, що склалася.

Туск просить Меркель "не опускати рук" з приводу України
Фото: wek.com.ua

Польський прем'єр Дональд Туск закликав канцлера Німеччини Анґелу Меркель "нервово витримати" ситуацію в Україні та допомогти їй в інтеграції в ЄС.

Як повідомили в прес-службі польського уряду, про це він сказав учора в Берліні під час церемонії вручення йому нагороди Вальтера Ратенау за заслуги в поглибленні європейської інтеграції під час першого в історії головування Польщі в ЄС у другій половині 2011 року.

"Ми повинні нервово витримати ситуацію в Україні. Не тільки в контексті Євро-2012", - сказав Туск, зокрема, зазначивши, що вірить у спільні та послідовні дії Польщі та Німеччини щодо України, а також у те, що потрібно "послідовно боротися за дотримання прав людини".

"Не опускаймо рук, іншого шляху для Європи точно немає, тому спільні дії щодо східних сусідів, і в критичних, і в позитивних моментах, необхідні", - сказав він.

Нагадаємо, Європейський Союз наприкінці березня 2012 року парафував Угоду про асоціацію з Україною, остаточно узгоджену після близько 5 років переговорів наприкінці минулого року, під час головування Польщі в ЄС.

Польща є найактивнішим прихильником приєднання українців до ЄС, тоді як Німеччину вважають одним із найбільших опонентів подальшого розширення європейської спільноти на схід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram