ГоловнаПолітика

Рада заборонила брати на роботу в держоргани колишніх зеків

Законом передбачено звільнення з роботи осіб, притягнутих до відповідальності за корупційні правопорушення.

Рада заборонила брати на роботу в держоргани колишніх зеків
Фото: Макс Левин

Верховна Рада України ухвалила як закон урядовий законопроект №9473 від 17 листопада 2011 р. про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з ухваленням закону України "Про засади запобігання та протидії корупції".

"За" ухвалення законопроекту проголосували 266 народних депутатів.

З ухваленням запропонованого проекту закону введуться обмеження для прийому на роботу (службу) до органів державної влади осіб, які раніше засуджувалися за скоєння злочинів або на яких протягом трьох останніх років накладалися адміністративні стягнення за скоєння корупційних правопорушень.

Також, законом передбачено звільнення з роботи осіб, притягнутих до відповідальності за корупційні правопорушення.

Згідно з проектом закону, пропонується для осіб, які претендують на посади, пов'язані з виконанням функцій держави або органів місцевого самоврядування, запровадити проведення спеціальної перевірки. Також передбачається надання публічними службовцями декларацій про майно, доходи, витрати, зобов'язання фінансового характеру. Окремо законопроект обмежує роботу близьких родичів.

Закон регулює роботу як органів державної влади, так і силових відомств.

Нагадаємо, депутати від опозиції відмовилися бурти участь у роботі Верховної Ради в четвер і вимагають від Генпрокуратури розслідувати кілька "злочинів", скоєних щодо Юлії Тимошенко та її лікарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram