ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Киеве

Шкіль: відмова Кличка брати участь у виборах мера перекреслить його політичну кар'єру

У "Батьківщині" не знають, кого висувати на мера Києва.

Шкіль: відмова Кличка брати участь у виборах мера перекреслить його політичну кар'єру

Про це в ексклюзивному коментарі LB.ua розповів член партії "Батьківщина" Андрій Шкіль.

"Спочатку позиція КОД полягала в тому, щоби підтримати Віталія Кличка на київських виборах. Що робитиме об'єднана опозиція, якщо він передумає, - ми ще не знаємо", - розповів нардеп.

На думку депутата, Віталій Кличко не повинен відмовлятися від мерських амбіцій. "Упевнений, що рішення Кличка не балотуватися в мери Києва - перекреслить його політичну кар'єру".

Нардеп зазначив: Кличко може виграти вибори або ні, однак не брати в них участь - не може.

"70% осіб, які підтримують Кличка - кияни та люди, орієнтовані на Київ, наприклад, жителі великих міст. Якщо Кличко зараз відмовиться брати участь у виборах - це буде заходом його політичної кар'єри".

Депутат також зазначив, що українське законодавство не забороняє Кличкові балотуватися одночасно до Верховної Ради і на посаду мера столиці. "Але якщо вибори відбуватимуться в один день, то радив би Кличкові балотуватися тільки в мери, - поділився А. Шкіль, і додав: - розумію, що йому не хочеться бути формальним мером, без повноважень. Але якщо Віталій вірить у перемогу опозиції на парламентських виборах, він повинен вірити, що ми змінимо ситуацію з місцевим самоврядуванням у столиці, коли пройдемо до ВР".

Нагадаємо, раніше голова політради партії "Наша Україна" Валентин Наливайченко повідомив, що його політсила не пропонуватиме кандидата на пост мера Києва. В. Наливайченко пояснив: в рядах НУ немає рейтингового кандидата, якого підтримали б усі кияни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram