ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві через Євро-2012 "підірвали" стадіон

У столиці пройшли навчання МНС.

У Києві через Євро-2012 "підірвали" стадіон

Наслідки вибуху на трибунах стадіону зімітували медики столичної лікарні швидкої допомоги. Вони показали, як діяти в екстрених ситуаціях, якщо такі виникнуть під час матчів Євро-2012. За навчаннями спостерігали колеги з різних країн.

Рятувальники виносили потерпілих із небезпечної зони. Для реалістичності навчань зімітували вибух. У заметах піску спецзагін медиків знайшов два десятки постраждалих.

Вибух нібито стався під час матчу. Від стадіону вболівальників на носилках транспортували до табору знезараження. Нашвидкуруч їх мили і вимірювали їм рівень радіації.

Тяжкість стану хворих визначали на спеціальному медичному майданчику. Постраждалих розподіляли по наметах залежно від самопочуття.

Фанатів із червоного квадрата слід везти до лікарні передусім. Що з пацієнтом - медики дізнавалися із записок колег.

За роботою вітчизняних медиків спостерігали фахівці з понад десяти країн. Приїхали переймати досвід.

На навчання приїхали й українські лікарі з міст, що приймають Євро-2012. Такі санітарні пункти розгорнуть під час матчів біля стадіонів.

У разі виникнення надзвичайної ситуації на стадіоні в столиці постраждалих повезуть у лікарню швидкої допомоги. Там одночасно можуть прийняти до сотні поранених. Медики запевняють, такої кількості місць вистачить.

Раніше повідомляли, послуги міліції, МНС і медиків на Євро-2012 будуть безкоштовними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram