ГоловнаПолітика

США вимагає звільнення Тимошенко

Американська сторона закликає припинити вибіркове правосуддя.

США вимагає звільнення Тимошенко
Фото: www.segodnya.ua

США звертаються до українського уряду, вимагаючи звільнити екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко та інших колишніх високопосадовців.

Як повідомляє веб-сайт Місії США при ОБСЄ, про це заявив сьогодні посол США Ян Келлі на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні.

"Ми продовжуємо закликати уряд України припинити вибіркове правосуддя, звільнити Юлію Тимошенко та інших високопосадовців з колишнього уряду, які знаходяться в ув'язненні, і повністю відновити їхні політичні та громадянські права. Це особливо критично напередодні головування України в ОБСЄ 2013 року", - заявив посол.

Келлі зазначив, що США отримали повідомлення про оголошення Тимошенко голодування, а також повідомлення українського Омбудсмена про можливе погане ставлення до Юлії Тимошенко зі сторони тюремників.

Посол також нагадав рішення судів щодо кількох інших колишніх урядовців, серед яких і екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука та колишнього т.в.о. міністра оборони Валерія Іващенка.

Він зазначив, що сьогодні, крім Юлії Тимошенко, ще 13 членів колишнього уряду ув'язнені або обвинувачуються у зловживанні владою та інших злочинах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram