ГоловнаПолітика

Попов чекає, коли кияни попросять відкрити російськомовні школи

Наразі такі прохання в КМДА не надходили.

Попов чекає, коли кияни попросять відкрити російськомовні школи
Фото: Макс Левин

У столиці відкриють російськомовні навчальні заклади, якщо кияни звернуться до міської влади з відповідними ініціативами.

Про це заявив голова КМДА Олександр Попов.

"Щодо Деснянського району є пропозиція однієї бізнес-структури, яка хоче побудувати навчальний заклад, де буде викладання російською. Українською, безумовно, там теж будуть викладати, але все ж акцент буде на російську мову, - розповів Попов. - Зараз там йде проектування, і думаю, наступного року почнеться будівництво".

Попов уточнив, що йдеться про проект будівництва російськомовної гімназії, щодо якого до голови КМДА раніше звертався міністр освіти і науки Дмитро Табачник. Він зазначив, що такий підхід стосується не тільки російської мови, а й будь-яких інших мов.

"Є ініціатива - є реакція влади. Якщо немає ініціативи, то про що може йтися? Якщо є попит, влада буде робити все, щоб його задовольнити. Не важливо, якої мови це стосується, - сказав Попов і додав, що зараз жодних активних дій чи ініціатив із відкриття російськомовних шкіл з боку киян не було.

Раніше голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявляв, що столиця повинна добре подумати над реалізацією мовного закону, і сказав, що якби був сам депутатом, то не голосував би за російську як регіональну в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram