ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ вирішив "схвалити" податок на виведений капітал, - Порошенко

У переговорах з МВФ українським політикам вдалося змінити точку зору партнерів.

МВФ вирішив "схвалити" податок на виведений капітал, - Порошенко
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявляє про те, що Міжнародний валютний фонд від "категоричного неприйняття" заміни податку на прибуток податком на виведений капітал перейшов до "певного сприйняття" цієї реформи. Таку заяву глава держави зробив сьогодні на зустрічі з бізнесменами.

"Податок на виведений капітал або, точніше, податок на виведення капіталу стимулює вкладати у виробництво, а не виймати гроші з обороту і виводити їх за кордон. Більше часу на дискусії з МВФ про податок на виведений капітал було витрачено хіба що на урядові дебати по тарифах. Від тотального заперечення цієї реформи, від категоричного "ні", на щастя, МВФ перейшов до її певного сприйняття", - сказав Порошенко.

"Ключове питання - бюджетні ризики, компенсатори і прийнятна модель для уряду, Мінфіну, профільного комітету парламенту, наших міжнародних партнерів й українського бізнесу. Зі свого боку, я не збираюся відходити від ідеї податку на виведений капітал і, сподіваюся, вона при нагоді буде реалізована", - сказав Президент.

Глава держави доручив включити у переговорний процес з міжнародними фінансовими організаціями представників бізнес-асоціацій. Він також повідомив, що з цього питання повторно пройде національна рада реформ.

Нагадаємо, раніше сьогодні Порошенко повідомив, що Україна піднялася на 5 позицій у рейтингу Світового банку за умовами ведення бізнесу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram