ГоловнаЕкономікаФінанси

Золотовалютні резерви України за місяць скоротилися на $230 млн

Валюту витрачали на погашення боргів і згладжування валютних коливань.

Золотовалютні резерви України за місяць скоротилися на $230 млн
Фото: www.profi-forex.org

Міжнародні резерви України в липні 2018 року скоротилися на 230 млн доларів - до 17,748 млрд доларів.

Про це повідомила прес-служба НБУ.

Скорочення резервів в основному пов'язане з великими платежами за державним боргом, номінованим в іноземній валюті. На обслуговування старих позик Україна минулого місяця направила 321,5 млн доларів.

Окрім того, НБУ активно продавав валюту для згладжування надмірних коливань обмінного курсу. Якщо в першій половині місяця НБУ купив 99 млн доларів шляхом інтервенції з вибору кращої ціни, то в другій половині продав 163,3 млн доларів (135,2 млн доларів - шляхом інтервенції, 28,1 млн доларів - на аукціоні).

Основним джерелом поповнення резервів у липні залишалися надходження на користь уряду від розміщення облігацій внутрішньої державної позики, номінованих в іноземній валюті, в сумі 130,9 млн доларів і 60,5 млн євро.

Незважаючи на скорочення резервів, їх обсяг покриває 3 місяці майбутнього імпорту, чого достатньо для виконання зобов'язань України і поточних операцій уряду і Національного банку.

Нагадаємо, в середині липня Нацбанк погіршив прогноз міжнародних резервів України на кінець 2018 року до 20,7 млрд доларів, у 2019 році - до 18,8 млрд доларів. Цей прогноз передбачає продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram