ГоловнаЕкономікаДержава

Верховний Суд РФ передав права на магістральний трубопровід, що проходить територією України, - нардеп Луценка

Це - ділянка нафтопродуктопроводів Самара - Західний напрямок і Грозний - Армавір - Трудова, яка проходить територією України.

Верховний Суд РФ передав права на магістральний трубопровід, що проходить територією України, - нардеп Луценка
Ігор Луценко в кулуарах ВР
Фото: www.facenews.ua

Верховний Суд України ухвалив рішення про виведення української ділянки магістральних трубопроводів з державної власності та передавання її в користування російським комерційним структурам і компаніям, афільованим з лідером руху "Український вибір" Віктором Медведчуком.

Про це повідомив у Фейсбуці депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко, посилаючись на постанову Верховного Суду від 30 травня, опубліковану в Єдиному реєстрі судових рішень.

"Хто не в курсі - це той самий трубопровід, через який команда Медведчука качає контрабандні нафтопродукти в Україну з Росії і продає їх тут через мережі автозаправок, начебто мережі GLUSCO. Прибутки скажені, оскільки фіскальні платежі тут мінімізуються. Так за легалізовані кошти, ймовірно, фінансується діяльність проросійських ЗМІ тут, в нашій державі", - зазначив нардеп.

Так, ЗСУ залишили чинним рішення Господарського суду Рівненської області та Рівненського обласного апеляційного госпсуду про визначення за дочірньою структурою російської компанії "Транснафтопродукт" права власності на трубопровід протяжністю 1433 км. Це - ділянка нафтопродуктопроводів Самара - Західний напрямок і Грозний - Армавір - Трудова, яка проходить територією України.

Луценко також стверджує, що юридичну підтримку Медведчук отримав в Адміністрації президента.

"Трубопровід - у державній власності, а володіння магістральними нафто- і газопроводами законом закріплено виключно за державою Україна? Не проблема, коли є прикриття з боку Адміністрації президента і контрольованих нею судів!", - написав він.

Нагадаємо, у березні 2015 року Вищий господарський суд України підтвердив законність рішення Рівненського суду про націоналізацію ділянок нафтопроводів "Самара - Західний напрямок" і "Грозний - Армавір - Трудова" на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram