ГоловнаЕкономікаБізнес

ЗАЗ готує заміну "Ланосу" на 2020 рік

"Ведемо переговори, щоб поставити на його місце більш модернізовану машину".

ЗАЗ готує заміну "Ланосу" на 2020 рік
Фото: autoua.net

ЗАЗ розглядає можливість серійного виробництва нового автомобіля на заміну "Ланосу", але це відбудеться не раніше ніж 2020 року. Про це в інтерв'ю LIGA.net сказав власник заводу Таріел Васадзе.

"Lanos ще міг би жити - це було гарне авто за співвідношенням ціна/якість. Але прийнято рішення припинити виробництво. Ведемо переговори, щоб поставити на його місце більш модернізовану машину. Однак вона з'явиться не раніше ніж через два роки", - повідомив Васадзе.

Daewoo Lanos був уперше представлений 1997 року, а з 1998 року його почали збирати на Запорізькому автомобільному заводі (спочатку в Іллічівську, потім у Запоріжжі). Виробництво згорнули остаточно тільки 2017 року.

Васадзе підкреслив, що економічно доцільний обсяг виробництва - щонайменше 50 тис. автомобілів на рік. "А це можливо, коли внутрішній ринок сягне розміру не менш ніж 300 000 нових легкових автомобілів", - зазначив голова УкрАВТО.

За словами Васадзе, щоб поставити нову модель на сучасному заводі, треба інвестувати не один мільярд доларів. "Це можна робити, але для цього потрібен відповідний обсяг продажів на місцевому ринку, і не повинно бути економічних стресів, які у нас спостерігаються з періодичністю на п'ять років", - сказав він.

У 2017 році український ринок нових автомобілів склав усього 82,2 тисячі одиниць. При цьому на Запорізькому автомобільному заводі за рік випустили лише 1 151 легковий автомобіль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram