ГоловнаЕкономікаДержава

Мінекономіки розробило порядок підвищення мит на автомобілі з ЄС

У Кабміні знову вирішили захистити українські заводи.

Мінекономіки розробило порядок підвищення мит на автомобілі з ЄС
Фото: sia-motorshow.com.ua

Міністерство економічного розвитку і торгівлі розробило і винесе на розгляд Кабміну порядок підвищення мит на автомобілі з Європейського Союзу, щоб підтримати вітчизняну галузь автомобілебудування.

Про це повідомляють на сайті МЕРТ.

Під час створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом Україна взяла на себе зобов'язання протягом десяти років знизити ввізне мито на автомобілі з 10% до 0%. МЕРТ пропонує повернути мито до рівня 10% за наявності трьох умов: якщо річний обсяг імпорту легкових автомобілів з ЄС сягає 45 тис. одиниць, а його частка на внутрішньому ринку перевищує 20%; якщо обсяг імпорту з ЄС за останні 12 місяців перевищує обсяг всіх первинних реєстрацій легкових автомобілів за цей самий період; якщо це завдає шкоди вітчизняним автозаводам.

Механізм застосування спеціальних заходів може бути застосований на період від 2 до 15 років.

Генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко у фейсбуці повідомив, що всі умови вже виконано.

"Усі ми знаємо, що імпорт авто з ЄС уже 2016 року перевищив 45 тис. одиниць; цей імпорт не тільки не менший за 20% частки авторинку, а більший за 50%; імпорт авто більший від національного виробництва, якого майже немає! Так що думаю, що, на превеликий жаль для всіх українців, ввізне мито на іномарки з ЄС підвищать", - заявив він.

Нагадаємо, що влітку Верховна Рада знизила акцизи (у 2-28 разів залежно від об'єму двигуна) на старі автомобілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram