ГоловнаЕкономікаДержава

Кубів закликав Раду ухвалити 14 невідкладних законопроектів під МВФ

"Ці реформи, перш за все, потрібні Україні, а не МВФ", - зазначив міністр

Кубів закликав Раду ухвалити 14 невідкладних законопроектів під МВФ
Фото: Макс Левин

Перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів подав депутатам 14 законопроектів, які потребують негайного розгляду та ухвалення.

Про це повідомляє офіційний сайт МЕРТ.

"Передумовами виходу з кризи є утримання макроекономічної стабільності і забезпечення ефективних реформ. Цим двом нашим завданням відповідає співпраця з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком, ЄБРР та іншими нашими іноземними партнерами, які допомагають Україні відновлювати фінансові резерви, а також надають нам консультативну допомогу щодо формування ефективної програми реформи, зокрема фіскальної, монетарної і курсової політики", - зазначив Кубів.

Він підкреслив, що новий уряд мусить мати чітку позицію - "прискорити проведення в Україні ефективних реформ, які забезпечать передумови сталого економічного зростання".

"Ці реформи, перш за все, потрібні Україні, а не МВФ та іншим нашим міжнародним партнерам", - додав міністр.

Він закликав депутатів розглянути й ухвалити найближчим часом найважливіші урядові ініціативи, серед яких - рішення Уряду про підвищення соціальних стандартів на 10% з 1 грудня 2016 року, Законопроект 4543 (внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік"); скасування податку на пенсії і т.д.

Кубів наголосив, що ці документи Рада мусить включити до порядку денного цього пленарного тижня.

Також Кабмін закликає парламент ухвалити законопроекти: №4524 (щодо збільшення видатків на проведення зовнішнього незалежного оцінювання); №4526 (внесення змін до деяких законів України у зв'язку з ухваленням Закону України "Про державну службу"); №3224 (щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України); №0954 (щодо реформування системи управління автомобільними дорогами загального користування); №2490 (щодо забезпечення виконання кримінальних покарань та реалізації прав засуджених); №2489 (про службу в органах місцевого самоврядування).

Нагадаємо, перший транш МВФ становив $5 млрд і був отриманий в середині березня, другий транш у розмірі $1,7 млрд надійшов на початку серпня.

Третій і четвертий транші по $1,7 млрд кожен мали надійти в Україну ще наприкінці 2015 року, однак через низку причин цього не сталося.

Кубів очікує, що МВФ виділить третій транш кредитної програми до кінця кварталу - у травні або червні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram