ГоловнаЕкономікаБізнес

Колишній менеджер Ахметова взявся за імпорт газу в Україну

Компанія ЕРУ разом з Engine постачає паливо словацьким маршрутом.

Колишній менеджер Ахметова взявся за імпорт газу в Україну
Фото: EPA/UPG

Компанія "Енергетичні ресурси України", створена торік колишнім комерційним директором ДТЕК Андрієм Федоровим, взялася за імпорт газу в Україну в партнерстві з Engie (екс-GDF Suez).

Торгова компанія "ЕРУ" під назвою "ЕРУ Трейдинг" і Engie здійснили перші постачання імпортного природного газу в Україну зі Словаччини для реалізації ресурсу кінцевим споживачам на ринку країни, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу "ЕРУ".

"Компанії здійснили постачання 21 млн куб. м газу у вересні цього року і мають намір збільшити обсяги постачань до 120 млн куб. м газу на місяць до кінця 2015 року", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, торік "Енергетичні ресурси України" разом із GDF Suez брали участь в аукціоні з експорту електроенергії в Європу, але програли його ДТЕК.

Фаворов в інтерв'ю "Інсайдеру" говорив, що мажоритарними акціонерами "ЕРУ" є він і його партнер Дейл Перрі через компанію з Віргінських островів - Sanfort Global Ltd. Крім того, 25% належать Олені Семикіній, директору з комунікацій ЕРУ.

Фаворов також говорив, що планує брати участь у приватизації "Центренерго".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram