ГоловнаЕкономікаБізнес

До постачальника донбаського вугілля прийшли з обшуком

З початку року фірма встигла в обхід закону вивезти 210 тисяч тонн вугілля

До постачальника донбаського вугілля прийшли з обшуком
Фото: Макс Левин

МВС 21 вересня провело обшуки в компанії, яка від початку 2015 року вивезла з окупованого Донбасу 210 тисяч тонн вугілля і продала його держкомпанії "Центренерго".

Як повідомляється на сайті МВС, під час обшуків в офісних та житлових приміщеннях службових осіб вилучено документацію, що підтверджує протиправну діяльність, 66500 доларів, 4500 євро, 20000 гривень, накладено арешт на рахунки 16 суб'єктів підприємницької діяльності, задіяних у злочинній схемі. Накладено арешт на 24,2 тисячі тонн вугілля.

Вугілля вивозилося із зони АТО залізничним транспортом, потім супровідні документи на вантаж підмінювали, а саме вугілля продавалося "енергогенерувальним підприємствам Міністерства енергетики та вугільної промисловості". Під цей критерій підпадає тільки державна "Центренерго".

У схемі були залучені підставні фірми, у тому числі з подвійною реєстрацією.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Нагадаємо, перелік постачальників вугілля "Центренерго" раніше оприлюднила сама компанія у відповідь на запит нардепа Вікторії Войціцької.

Серед них виявилося ПП "Сприяння". Ця компанія стала фігурантом кримінальної справи СБУ за статтею фінансування тероризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram